Oppussing: Skifte fronter på kjøkkenskap

Vi nordmenn er på oppussingstoppen i Europa. Kjøkken er blant de rommene som fornyes oftest og som er de dyreste rommene i boligen. Dersom du ønsker en forandring på ditt kjøkken uten å tømme sparekontoen, kan du komme langt med litt nye kjøkkenskapdører eller litt maling.

Dessverre blir kjøkkeninnredningen kastet uten å vurdere om det kan males eller skiftes fronter, mange kjøper ny innredning som plasseres på samme sted som den gamle. Mange kunne derfor spart gode penger på å ta frem malerkosten eller oppgradert frontene på skap og skuffer.

Skapstammene er ofte i helt fin stand. Og er det et av skapene som er ødelagt, kan en jo eventuelt nøye seg med å kun skifte det.

Nye kjøkkenfronter VS male kjøkkenfronter

Dersom du ønsker å endre dine kjøkkenfronter til ditt eldre kjøkken har du tre muligheter.

Male eksisterende kjøkkenfronter

Hvis du legger til noen liter maling, kan du gjøre veldig mye for en lav sum for å få en ny look på kjøkkenet. For flere fungerer den eksisterende innredningen helt fint, og trenger bare en estetisk forandring. Da går det helt fint å male eller sende dine kjøkkenfronter til sprøytelakkering.

Det er ikke så vanskelig å male selv. Du må bare vaske det skikkelig før du starter. Til kjøkkeninnredning kan du bruke vanlig interiørmaling eller lakkmalinger som er litt hardere.

Bestille kjøkkenfornyer

Det finnes mange forhandlere som tilbyr deg nye kjøkkenfornyelse av ditt kjøkken. kjøkkenfornyere kommer og tar mål og sørger for at alt passer perfekt. Med kjøkkenfornyere kan du få byttet kjøkkenfronter, benkeplate og vask, samt mulighet for å få bygget opp ditt overskap til taket.

Sjekk flere leverandører før du bestemmer deg, vi anbefaler at du velger en lokal forhandler som kan tilby deg det du ønsker til riktig pris. Unngå lokketilbud og vær litt skeptisk.

Kitchen & Living Group har en egen merkevare som lar seriøse kjøkkenfornyere profilere seg. Din kjøkkenfornyer henviser til selvstendige, lokale og seriøse snekkerbedrifter i Norge.

Bestille nye kjøkkenfronter via kjokkenfronter.no

Dersom du er litt handy er det enkelt å bytte ut kjøkkendører og skuffer selv. Har du litt flaks kan det hende at skapene dine har samme mål som frontene til en annen kjøkkenleverandør. Kjokkenfronter.no har et register med mål til både IKEA Faktum og eldre kjøkkenmodeller til Norema, Coop og Smart Kjøkken i sin nettbutikk.

Mål på millimeter

Den vanligste fellen folk går i er å undervurdere hvor lang tid det tar selv å bytte fronter og viktigheten av god planlegging. Konsekvensen kan være at du innser en at de nye dørene er tykkere og at det derfor ikke er plass nok.

Vi nordmenn er flinke til å tenke på det estetiske og hva som er moderne, men det praktiske blir ofte glemt i planleggingen. Kjøkken er bygget på millimeteren. Gliper blir veldig synlige på et kjøkken og det å bytte fronter er ikke nødvendigvis er en enkel operasjon, spesielt hvis du skal bytte fra ett merke til et annet. De fleste kjøkkenstammer og hengsler produseres i omtrent samme mål, og det er derfor lett å bomme med små marginer. Du kan finne alle målene til IKEA Faktum i vår liste.

Hvis målene stemmer, så kjør på. Jobben med å bytte ut dine kjøkkenfronter krever ikke mye verktøy eller snekkerferdigheter. Du kommer langt med en skrutrekker, men det går ekstra raskt med en elektrisk drill.

Det mest krevende med montering er stammene hvis hullene til hengslene ikke er perfekt plassert som tidligere. Er det slik at du må borre opp nye hull til hengslene, blir det med en gang litt vanskeligere. Henvend deg gjerne til en ekspert som kan hjelpe deg med fornyelseplate for hengsler.

Ofte er skapstammene produsert på samme fabrikk, uavhengig av merke. Og det finnes kun noen få forskjellige typer hengsler til kjøkkendører. Ved å velge fornyelseplate til hengsler trenger man heller ikke være redd for å treffe hullrekken på kjøkkenskroget.

Legg igjen en kommentar