Kjøkkenfornyelse eller bygge nytt kjøkken?

Hva er fordelene ved å kjøpe nytt kjøkken, kontra å fornye ditt eksisterende kjøkken? Her har du kort fortalt fordelene med begge løsningene.

Nytt kjøkken

De fleste tenker å bytte hele kjøkkenet, samt kanskje legge nytt gulv og male vegger og tak i samme slengen. Dersom du har planer om å pusse opp hele kjøkkenet ditt, eller endre layout på kjøkkenet ditt så er det absolutt best å kjøpe nytt kjøkken.

Nye løsninger

Ved å kjøpe nytt kjøkken vil du få gode råd og muligheter som du ikke får ved å fornye dine gamle fronter, benkeplate osv. på ditt kjøkken. Prisen på nytt kjøkken vil variere fra hvilken leverandør du kjøper og hvor mye du selv vil gjøre.

Bytt ut ditt slitte gulv, tak osv.

Når du først skal rive ut hele det gamle kjøkkenet ditt kan det være en fordel å samtidig bytte ut gulv, vegger og tak. Kanskje du ønsker å endre både rør og det elektriske-anlegget i rommet. Sørg for å få en rørlegger og elektriker til å gi et pristilbud i forkant. Bytter du ut et gammelt kjøkken må du nok sette inn en ekstra strømkurs.

Selg ditt gamle kjøkken

På Finn.no vil du se mange som selger sitt gamle kjøkken, og det er ett marked for det. Har kan du tjene noen tusenlapper, samt få noen andre til å rive ditt gamle kjøkken.

Kjøkkenfornyelse

Så lenge du er fornøyd med kjøkkenets layout og skrogene på kjøkkenet ditt er i orden, holder det å bytte fronter og benkeplater. Kjøkkenfornyelse lar deg også bygge på, eller bytte ut noen skrog hvis dette ønskes.

Moderniser inventaret

Skrog kan holde i mange år. Våre kjøkkenfronter kan festes på alle typer skap, så det er ingen grunn til å bytte dem ut. Mange får også modernisert inventaret sitt i samme omgang. Mange velger å endre benkeskap til skuffer som kan dras helt ut. Noe som gir bedre oversikt og enklere å organisere.

Miljøbesparende

Bytter du ut dine kjøkkenfronter og setter inn nye skuffer, hengsler og håndtak vil det være meget miljøbesparende kontra nytt kjøkken.

Transport: Nytt kjøkken krever mye transportvolum, mens en ordinær kjøkkenfornyelse uten benkeplater vil være en pall som er under 1. meter høy, lengden blir avgjort utfra lengden på dører eller lister.

Avfall: Ved å bytte ut hele kjøkkenet vil antall kubikkmeter med søppel som fjernes være vesentlig høyere enn ved kjøkkenfornyelse. Normal kjøkkenfornyelse uten benkeplate gir under 2 m³ med avfall.

Spar tid og penger

Rørlegger og elektriker: Så lenge du er litt praktisk anlagt og har verktøyet som trengs kan du selv montere skuffer og kjøkkendører selv. Hvis du ikke trenger å bytte benkeplate så sparer du både kostnader til rørlegger og annet som kommer i tillegg. Erfaring viser også at det ofte blir flyttet på det elektriske når man først bygger nytt kjøkken.

Arbeidsbesparende: Utskiftning av kjøkkenfronter og sette inn nye skuffer tar ca. 1-2 dager inkludert fjerning av gamle fronter. Nytt kjøkken krever minimum 1 uke.

Tilleggskostnader: Ved utbytting av hele kjøkkenet vil du sannsynligvis få tilleggskostnader som du ikke hadde medregnet.

Konklusjon

Konklusjonen blir at du velger utfra din situasjon og ønsker. Uavhengig om hva du velger kan begge løsningene tilby uendelige varianter av kjøkkenmodeller og folier og farger. Vårt råd: Sjekk ut litt i forkant før du bestemmer deg.

2 thoughts on “Kjøkkenfornyelse eller bygge nytt kjøkken?

  1. Er en del av kjøkkenet bra, så kan det være fornuftig å fornye. Nytt kjøkken med alt uten egeninnsats koster ofte 200.000,- +-, mens en fornyelse kan havne på 50-100′,-. Skal man fixe opp litt for å selge, så har vi flere kunder som har gjort det bra med å fornye. Men i de tilfellene alt er dårlig, så er det fornuft av kunde å velge nytt ift verdien på bolig mm.

    Weekend.as

Legg igjen en kommentar