Unngå dårlige håndverkere

Hvordan bør man sikre seg mot dårlig håndverkere?

Vi anbefaler alltid å skrive kontrakt – uansett størrelse på jobben du skal gjøre. Det gjør det enklere å fastslå hva håndverker og kunden har blitt enig om, og sikrer at begge parter står sterkere ved en eventuell tvist.

I følge tall fra Forbrukerrådet glemmer ca. 80 prosent av norske forbrukere å skrive kontrakt med håndverkeren når de skal pusse opp. Resultatet er at 10 prosent av alle klager Forbrukerrådet mottar, gjelder håndverkstjenester.

Dette burde du gjøre:

  • Sjekk selskapet og referanser
  • Skriv kontrakt
    • Inkluder pris, samt hva som skal gjøres
    • Selskapets org.nr. og annen informasjon
  • Ikke betal på forhånd
    • NB. Visse ting kreves forhånd-betaling, f.eks. ved spesialprodukter som ikke vil passe hos andre kunder.

Legg igjen en kommentar