Grått er det nye hvite

Hvitt kjøkken har i flere tiår dominert kjøkkenmoten. Man kan trygt si at minst 80 % av alle kjøkken er hvite. Hvitt er en nøytral farge som er enkelt å kombinere med andre farger. Lyse kjøkken kan få kjøkkenet til å virke større og er et trygt valg.

Men kjøkkenforhandlere i Norge ser nå en dreining mot grått som har blitt mer og mer populært. Hvitt er nemlig ikke den eneste fargen med ettertraktede egenskaper. En lys nyanse av grått kan gi nøyaktig samme effekt, og et grått kjøkken er også litt mer praktisk, siden for eksempel skrammer og støv på kjøkkenets flater ikke vises like godt.

Vi ser nå en dreining fra hvitt til gråe kjøkkenfarger. Grått kjøkken er nøytralt og stilrent.

Mjøskjøkken AS

Grått er ikke kjedelig

Ønsker du et stilsikkert kjøkken som er moderne, og samtidig holder i mange år? Da er et grått kjøkken et sikkert valg. Grunnen til at vi har en forkjærlighet nettopp for grått, er at fargen er praktisk, elegant, og enkel å kombinere med andre farger og materialer.

Grått er ikke lenger bare grått, de fleste kjøkkenforhandlere har mange nyanser i grått og enkelte tilbyr lakkering i ønskede nyanser.

Bruk matchende farger sammen

Skal du velge et grått kjøkken bør du vurdere hvor mye gråtoner som skal fylles i ditt kjøkken. Vi anbefaler å fordele gråfargen, samt bruke annen farge som matcher.

F.eks. kan man bruke grått på kjøkkenfronter og gulv. Mens vegger og benkeplate i annen farge

Lek med fargenyansen

Lysegrått er en mer rolig og nøytral farge enn mørke-grått. Ved å eksperimentere kan man fremheve deler av kjøkkenet ved å bruke samme farge, men i mørkere toner.

Man kan f.eks bruke lyse kjøkkenfronter til overskap og mørke kjøkkenfronter til underskap.

Legg igjen en kommentar