Kjøkkenbenk med hev/senk

Det finnes mange gode kjøkkenløsninger til funksjonshemmede. Hev/senk benkeplate til kjøkken er en viktig del.

Man kan velge mellom å bruke hele eller deler av kjøkkenbenken montert på en hev/senk løsning. Det er selvfølgelig kjekt å kunne kjøre under kjøkkenbenken med rullestol, den store bakdelen er at du mister skap/skuffeplass. Ved å velge deler av benkeplaten som hev/senk kan man prioritere å kunne komme inn under kjøkkenvask og koketopp hvis man legger disse ved siden av hverandre.

En fordel med en slik løsning med kort avstanden mellom koketopp og kjøkkenvask er at du har lett tilgang på kummen når du f.eks. skal slå vannet ut av kasserollen etter å ha koking. Ingen vil nok anbefale å trille samtidig som du skal ha med deg kokende varmt varm. Det vil også være praktisk å plassere oppvaskmaskin ved siden av kjøkkenvask.

Kjøkkenvask

Når man skal innrede et kjøkken tilpasset for funksjonshemmede bør ikke kjøkkenkummen være for dyp. Det finnes kjøkkenvask som er 14,5 cm dyp. Ved å montere bakplate kan man enkelt skjule rør og ledninger.

Støtteordninger

Det er også mulighet å få støtte fra NAV eller hjelpemiddelsentralen. Vi anbefaler deg å ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor eller via ulike foreninger.

Legg igjen en kommentar