Hvordan rengjøre kjøkkenvasken?

Det renner i snitt vann på kjøkkenet rundt 75 ganger om dagen, dette påvirker både avløpet og silkurven. Eventuelle matrester, smuss og fett samler seg og setter seg fast i avløpet. Vi gir deg våre beste tips for rengjøring av sluket og kurvsilen.

HVORDAN RENGJØRE ET AVLØP MED EN STØPPEL

Ikke alle avløp i kjøkkenvask er like. I helt enkle vasker har avløpet fortsatt en plugg som lar deg stoppe bollen.

Et vaskeavfallssett som inkluderer en avløpsplugg som skrus godt på plass og lukkes med plugg. Denne for det meste gummiproppen kan rengjøres med 10 prosent eddikløsning og kan forhindres fra å bli porøs med litt glyserin.

Resten av avløpet kan også regelmessig rengjøres med en 1:10 blanding av eddik og vann. Den kan også skrubbes med en pasta laget av natron eller pulver hvis den er veldig skitten. En utslitt tannbørste eller en liten flaskebørste anbefales til de bittesmå åpningene.

HVORDAN DU FÅR KURVSIL REN IGJEN

Et avfallssett som inkluderer en kurvsil har to fordeler fremfor enklere versjoner med plugg. For det første kan avløpskurven tas ut, noe som gjør den mye enklere å rengjøre. Dessuten kan denne typen avfallssett suppleres med et pop-up-element. Dette lar deg åpne og lukke avløpet via egen bryter.

Dette enkle middelet fjerner selv gjenstridig smuss fra kurvsilen og hver eneste krok og krok av vasken. Og det fine er at det bare tar noen få minutter! Det krever tre ting som du allerede har mye av hjemme.

  • 250 ml varmt vann
  • 1 ts rengjøringspulver for oppvaskmaskin
  • Skrubbebørste for oppvask
  • pluss gummihansker, om nødvendig

Slik gjør du det

  1. Kok opp 250 ml vann i kjelen.
  2. La det kokende vannet avkjøles et øyeblikk, til du ikke lenger kan høre en ulmende lyd.
  3. Dryss en jevn teskje med rengjøringspulver for oppvaskmaskin på den lukkede avløpskoppen som holder kurvinnsatsen. Hell over vannet og la virke i ca. 30 sekunder.
  4. Skrubb deretter silinnsatsen og kantene på avløpskoppen med børsten (30 sekunder vil vanligvis gjøre susen). Åpne avløpskoppen, la rensevannet renne ut og fjern den rengjorte silinnsatsen.
  5. Skrubb nå de perforerte åpningene på avløpskoppen med børsten.
  6. Sett silinnsatsen tilbake i avløpskoppen og skyll med rent vann.

Forsiktighet! Personer med sensitiv hud bør bruke beskyttende gummihansker når de utfører denne rengjøringsoppgaven.

Legg igjen en kommentar